Deţinuţi chinezi forţaţi să colecteze aur virtual

Raport: Deţinuţi chinezi forţaţi să colecteze aur virtual
 
aur-ballDeţinuţii din închisorile din China forţaţi să joace jocuri online pentru a colecta aur virtual, conform ziarului britanic The Guardian. 300 de deţinuţi dintr-o închisoare privată din China au fost obligaţi să colecteze aurul virtual care era mai departe vândut pe bani reali acelor jucători care aveau nevoie de fonduri (aur) pentru a-şi putea continua joaca fără grija colectării preţiosului metal.

S-a raportat faptul că unii gardieni din închisori făceau bani buni forţând deţinuţii să joace pentru lungi perioade de timp jocuri online. Ei preferau astfel să-i pună să muncească virtual, decât să facă munci manuale, în închisoare.

Liu Dali, fost deţinut, pentru trei ani, începând din 2004, a declarat pentru ziarul The Guardian:

"Erau 300 de deţinuţi puşi să joace aceste jocuri. Jucam fără întrerupere, în schimburi de câte 12 ore, în închisoare. Gardienii făceau în jur de 770-925 de dolari pe zi. Bine înţeles că nu am văzut niciun ban de pe urma acestor jocuri. Calculatoarele nici măcar nu mai erau oprite, mergeau în permanenţă.

Fiecare deţinut avea o cotă pe care trebuia să o facă zilnic. Dacă nu o făceai, erai pedepsit, fie pus să stai cu mâinile ridicate în aer, fie bătut cu tuburi de plastic. Jucam până aproape nu mai vedeam", declară Liu.

Pentru cine nu ştie, colectarea de aur, în jocurile online, înseamnă pentru jucători fie să adune aurul din mine, sau să găsească obiecte răspândite peste tot prin joc, pentru a le vinde apoi în magazine virtuale, sau omorârea de monştri sau a unor adversari, lucru care îţi aduce bani virtuali, într-o formă sau alta. Acest aur poate fi apoi negociat cu alţi jucători, care nu vor să mai piardă timpul să colecteze aurul, pentru a fi vândut pe bani reali.

În timp ce unele jocuri, cum ar fi World of Warcraft, interzic colectarea de aur în acest scop, altele, cum ar fi EVE Online, au platforme incluse pentru negocierea aurului şi convertirea din virtual în real şi invers.

Pentru acei jucători care îşi cheltuie banii pentru a cumpăra acest aur colectat de alţii este o cale rapidă de a avea acces la resursele necesare, fără a mai pierde timpul cu colectarea. Însă pentru ceilalţi jucători, care joacă în mod corect, această procedură este văzută ca una care creşte artificial preţurile în lumea virtuală, ducând la inflaţie virtuală, din moment ce aceia care joacă incorect plătesc bucuroşi preţurile cerute pentru a evita să piardă timpul colectând.

Cu toate că este imposibil de măsurat cu acurateţe, un studiu din 2008 a estimat ca aproximativ $500 de milioane de dolari erau cheltuite anual în acest mod, în întreaga lume. De atunci şi până acum cu siguranţă că cifra a crescut.

Acest aspect, al colectării aurului virtual, este cunoscut de mai mult timp în întreaga lume. În timp ce totul a început la o scală redusă, cu jucători care îşi vindeau aurul între ei, în scurt timp totul s-a transformat şi a ajuns la o scală industrială, cu mulţi fermieri lucrând în condiţii mizere şi de stres. Acelaşi studiu din 2008 estima că aproximativ 80% din aurul colectat virtual provenea din China.

Deşi o lege din 2009, din China, interzice această practică, Liu crede că ea continuă în realitate. El crede că multe închisori din Nord-Estul Chinei îi obligă pe deţinuţi să continue să joace aceste jocuri pentru a produce în continuare bani. 

Traducere haios.ro

Sursa articolului: Report: Chinese prisoners forced to farm gold




Comments

Add comment

Forma intrarii

Salut: Guest!

Guest , suntem bucurosi sa va vedem! Va rugam sa va Inregistrati sau sa va Logati!

Like

Mini Chat

Căutare

Template uCoz

Personalizeaza-ti site-ul cu template pentru uCoz.

Vezi...

Imagini -Wallpapers

Descarca wallpapers pentru calculatorul tau.

Vezi...

Chat box

Vorbeste cu oamenii din toate colturile Europei.

Vezi...